Arbetsträna utifrån din förmåga

Aspektra är en del av Vägen ut! kooperativen, Sveriges största franchisekedja av sociala företag. Vi erbjuder arbetsträning och anställer unga vuxna med diagnos inom autismspektrat. 

Som arbetstränande eller medarbetare på Aspektra, får du tillgång till en gynnsam arbetsmiljö anpassad utifrån dina behov. Du som vill komma till oss ska vilja utvecklas, men det finns inget krav på att du ska ha kunskap om datorer eller programmering. 

Jag vill arbetsträna

Vägledning och hjälpmedel 

Vi har tagit fram ett digitalt arbetsträningssystem där datorn blir ett viktigt hjälpmedel som skapar struktur. Där kan du hitta instruktioner och följa tydliga checklistor. Det finns dessutom möjlighet till avskärmning samt justerbar belysning och arbetshöjd.

100 % av din förmåga 

Hos oss arbetar alla 100 % av sin egen förmåga, vare sig det är fem, åtta eller 20 timmar per vecka. Det gäller både för dig som arbetstränar eller är medarbetare. 

Din framtid & egenmakt

Hos oss får människor växa. Vi tror på den egna kraften och egenmakt, vilket syftar på den process som ger människor kontroll och rätt att bestämma över sina liv. Vi skapar en miljö där du som arbetstränar får tillgång till utveckling och delaktighet. Här finns en mängd olika arbetsuppgifter du kan jobba med, exempelvis service, orderhantering, marknadsföring eller bildredigering. Allt är kopplat till vår affärsverksamhet och du är med och driver företaget. 

Mer om arbetsträning

Jag vill arbetsträna