Ge din IT-utrustning ett nytt liv - Samarbeta med Vägen ut! Aspektra

Vill ert företag göra skillnad för både människor och miljö? Vad bra! Då ska ni skänka er gamla IT-utrustning till oss. Givetvis gynnas klimatet när datorer får ett andra liv. Men det unika med oss är att vi inte bara räddar IT-utrustning. Vårt främsta mål är att erbjuda en möjlig väg tillbaka för unga som på grund av sin autism hamnat i ett utanförskap.

Intresserad av att skänka till oss?

För dig som har mer frågor om hur processen ser ut - från det att ni beslutat om att lämna ifrån er utrustning till dess att den givets ett nytt liv i Aspektras händer:

Läs mer om hur allt går till HÄR

Triss i hållbarhet

Kraven på företag när det gäller att ta ansvar för en hållbar värld ökar. Konsumenterna blir mer
medvetna och direktiven från EU allt tydligare. Det är goda nyheter – men hur gör man som företag för att lyckas? 

Genom att donera datorer och annan IT-utrustning till oss bidrar ni inom alla tre hållbarnhetsområden.
Dessutom på ett sätt som varken kräver någon arbetsinsats eller någon budgetpost. Bra va? 

Genom att låta gammal IT-utrustning bli nya möjligheter bidrar ni till

… social hållbarhet  

Unga vuxna med en diagnos inom autismspektrat får tack vare er uttjänta IT-utrustning meningsfulla arbetsuppgifter på en arbetsplats där de kan utvecklas och nå sin fulla potential.

Läs mer om Calle Källmans resa på Aspektra HÄR.

... ekonomisk hållbarhet

Känslan hos de unga som går från bidragstagare till företagare är ovärderlig. Men det innebär också en samhällsekonomisk vinst på flera hundra tusen.

... Miljömässig hållbarhet

En ny dator kräver 1.5 ton material, 1 500 liter vatten, 240 kg fossila bränslen, 22 kg kemikalier och 3000 kW energi. Att rekonditionera en dator kräver bara tid och tanke. 

Medvetenkonsumption.se

Sopor.nu - Minska ditt avfall

Inrego.se - Hur påverkar min laptop klimatet

Vill ni sprida ordet? Please do!

Att göra en insats för en bättre värld har ett värde i sig. Men kanske vill ni också kunna berätta för andra om ert engagemang? Det tycker vi är en bra idé. Det kan få fler att följa i era fotspår. Därför får de företag som skänker minst tio datorer till Aspektra ta del av vårt företagspaket där allt från diplom till banner för sociala medier ingår. Ni har all rätt att vara stolta över ett samarbete med oss!

”Vi vill bidra till en bättre värld, och det tror jag att vi att vi gör med detta samarbete.”

 Så säger Mattias Lyckberg, vd på företaget Intenso  

Läs hela intervjun med Mattias

Skapa nya möjligheter med oss - Samarbeta med Vägen ut! Aspektra

Ni kan antingen välja att göra en engångsdonation av IT-utrustning, inför vilket ni i grova drag beskriver vad för sorts enheter det rör sig om. Bedömer vi att utrustningen kan förvaltas av oss så kommer vi sedan ut till er vid en överenskommen tid och hämtar upp den.

Ni kan också välja att ingå ett djupare samarbete med oss. Vi snackar då om ett långsiktigt partnerskap där vi tillsammans jobbar för våra unga. Ni signar då upp för att alltid ha oss i åtanke när IT-utrustning ska bytas ut och vi lovar att lära er allt vi kan om hur man skapar en autismanpassad arbetsplats.

Intresserade av att skänka utrustning till oss? Följ länken via knappen nedan vilket leder till vårt kontaktformulär - där ges ni möjlighet att precisera hur ni önskar samarbeta med oss framöver.

Redo att skänka? Schysst!

Fyll i vårt kontaktformulär

Nyckeltal till din hållbarhetsrapport

För den som skänker en lite större mängd utrustning erbjuder vi ett diplom där du i siffror får se den samhällsnytta utrustningen du skänkt har skapat. Vi presenterar också exakt hur mycket koldioxidutsläpp i kilogram som sparats tack vare att din utrustning får ett nytt liv!

För övriga frågor, vänd er till mig:

Oscar Isidorsson Albino, Verksamhetschef på Vägen ut! Aspektra

Telefon: +46764922384
e-post: oscar.isidorsson@vagenut.coop