”Vi vill bidra till en bättre värld”

”Vi vill bidra till en bättre värld”

Det kostar inget – men ger massor. Så beskriver Mattias Lyckberg samarbetet med Aspektra. Då är det kanske inte så konstigt att han redan sprider ordet och rekommenderar fler företag att bli Aspektrapartner.

Det kommer många förfrågningar på LinkedIn till Mattias Lyckberg, vd på Intenso. Men det var något med de få raderna han fick från Aspektra som fick honom att stanna upp.

– Jag blev direkt intresserad och gick in för att läsa mer.

Resten är, som man säger, historia. Idag är Mattias företag Intenso stolt Aspektrapartner. Den första donationen har redan skett, något som både var smidigt och kändes tryggt, enligt Mattias. Därför tvekar han inte när han säger att det kommer bli mer framöver.

– Än har vi inte skänkt så mycket utrustning. Det var lite oturligt att vi precis bytt ut mycket när vi fick upp ögonen för Aspektra. Men i framtiden är det självklart att den IT-utrustning vi gör oss av med ska gå till Asepktra.  

Men för Mattias handlar partnerskapet inte bara om att donera datorer. Han ser att han in sin roll inom näringslivet kan göra mer. Inte minst för att få fler att ta steget och bli Aspektrapartner.

– När man har en position som min kan man använda den till att göra gott. Att berätta om Aspektra och deras arbete kostar mig inget, men jag vet att det kan betyda mycket för dem, om det innebär att vi blir fler som skänker IT-utrustning.

Som Aspektrapartner får man allt från diplom och omnämnande i sociala medier till material att använda i sin hållbarhetsrapport. Den som väljer ett långsiktigt samarbete kan dessutom räkna med stöd i frågor som rör hur man autimsanpassar en arbetsplats. Mattias uppskattar alla delar i paketet som Aspektra erbjuder. Mest nytta har han av underlag som han kan visa de egna medarbetarna, som visar vad samarbetet går ut på.

– För oss är den interna stoltheten viktigast. Vi vill att alla som jobbar här ska känna att de är på ett förtag som har hjärta. Då räcker det inte att berätta att vi skänker vår uttjänta IT-utrustning. De behöver förstå vad det ger för nytta. Jag hoppas att vi på sikt kan ha en gemensam aktivitet och så vi kan få ansikten på de unga vuxna som skapar sig en ny framtid nu, genom Aspektra.

Men Mattias är också tydlig med att det inte är vad Aspektra kan ge Intenso som är det viktiga. Det är tvärtom, vad Intenso kan bidra med. 

– Om man gör något sådant här för att själv vinna på det, då gör man det av fel anledning. Vi vill bidra till en bättre värld, och det hoppas och tror jag att vi att vi gör med detta samarbete.

Vill du att ditt företag ska bli Aspektrapartner?

Läs nästa

Intresset blev vägen till jobb